Номинираната за участието си в комедията „I Care a Lot” Розамунд Пайк спечели „Златен глобус” за най-добра актриса в категорията „Комедиен филм или мюзикъл”. В надпреварата за това отличие се състезаваше и българката Мария Бакалова. Тя беше номинирана за ролята си на Тутар във филма „Борат 2” на Саша Барън Коен.

„Борат 2” обаче получи „Златен глобус” в категорията за филмова комедия или мюзикъл, а Саша Барън Коен беше отличен за най-добър актьор в комедия.

Анимационният филм „За душата” на „Пиксар” спечели „Златен глобус” за най-добра анимация, предаде Ройтерс. Агенцията коментира, че това е първата анимация на „Пиксар” с чернокож главен герой.

Първата обявена награда тази година беше за най-добър актьор в поддържаща роля. Тя отиде при Даниел Калуя за изпълнението му в „Юда и черният месия”, съобщи Асошиейтед прес.

Наградата за най-добър сценарий отива у Арън Соркин за „Процесът срещу Чикаго 7” на Нетфликс.

„Шитс крийк” взе отличието за най-добър телевизионен комедиен сериал. Поредицата беше наградена и в още една категория - за най-добра актриса в телевизионен комедиен сериал за изпълнението на Катрин О'Хара.

Марк Ръфало печели наградата в категорията за най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал за ролята си в „Дотолкова съм сигурен”.

Джон Бойега е отличен за най-добър актьор в поддържаща роля в телевизионна поредица за изпълнението му в „Малка брадва”.

Призът за най-добра актриса в телевизионен драматичен сериал отиде при британската актриса Ема Корин за ролята й в „Короната”.

Заради пандемията от коронавирус тази година церемонията, която беше отложена с два месеца, е без червен килим. Тя се предава от двете крайбрежия на САЩ. Водещи на шоуто са Тина Фей и Ейми Полър.

Източник Нова тв