„ В навечерието на изборите много политици мислят само за властта, но не и за важните за страната теми. Без значение от изхода на вота, всички трябва да имаме една обща цел - да възстановим българската икономика. Около този приоритет трябва да търсим широко съгласие. В своята зимна икономическа прогноза ЕК дава почти 3% ръст на БВП на България. Ако изпълним тези очаквания, икономиката ще тръгне устойчиво нагоре и ще можем да се върнем към нивата, които имахме преди пандемията. Затова и толкова разчитаме на ваксините - те могат да ни върнат към нормалния начин живот и работа”, заяви министър-председателят Бойко Борисов.

Според него всички европейски лидери очакват от фирмите производителки да спазват подписаните договори и да доставят нужните количества в срок.

„Създали сме организация и веднага след пристигането тази вечер на 57 000 дози от ваксините на "Астра Зенека", ще ги изпратим по цялата страна. Вярвам, че българите ще останат отговорни след разхлабването на мерките в понеделник и ще спазват правилата”, заявява Борисов.