Пострадали от наводнението в началото на годината домакинства от село Димчево ще бъдат подпомогнати. Това ще стане, след като Общинският съвет подкрепи предложението на кмета Димитър Николов да бъде отпусната финансова помощ за възстановяване на последиците в засегнатите домове.

За тази цел са предвидени 40 000 лева. Те ще бъдат използвани за купуването на битово имущество и строителни материали, с които да се пострадалите семейства да възстановят домовете си и нормалния начин на живот.

В периода от 8 до 12 януари в района на населеното място паднаха интензивни валежи от дъжд, чието количество надхвърли 220 литра на квадратен метър. Дъждовете и снеготопенето от края на януари и началото на февруари доведоха до критично повишаване на нивото на реките. Дигата на река Факийска беше разрушена от придошлите води, които заляха много къщи и унищожиха имущество.

Наводнението нанесе сериозни щети в домовете на много хора. Увредени бяха подови настилки, фасадни мазилки и изолации, битово обзавеждане и домакински уреди. Общинска комисия извърши оглед на всяко засегнато домакинство и изготви списък с необходимото за възстановяване имущество.