Десетки бургазлии се наредиха още в 9 часа тази сутрин, за да се имунизират срещу COVID-19. РЗИ обяви вчера, че започва масова ваксинация и ще бъдат отворени кабинети, където всеки може да получи доза на AstraZeneca още този уикенд. Сред първите желаещи, които са пред имунизационния кабинет в сградата на РЗИ, беше 60-годишната Жанета Методиева.

„Отдавна чаках този момент. Искам ваксина. Научих от медиите, че може да ми бъде поставена още днес и гледах да съм сред първите. За мен няма значение каква ваксина ще ми бъде поставена, искам нормален живот”, каза тя пред БургасИНФО.

Много от хората споделяха, че имат и хронични болести и през последните месеци не са смеели да отидат при лекаря си, заради страх от заразата.

От РЗИ обясниха, че ваксини ще има за всички чакащи и, че през следващите дни ще бъдат открити още кабинети.Желязна организация беше въведена в имунизационния кабинет на Комплексния онкологичен център. Там хората бяха разпределени на групи, като едната беше на тези, които очакват първа доза, а други, които вече са били имунизирани, трябваше да получат втората игла.