Турция въвежда задължителни PCR тестове за влизащите в страната от 23 часа днес. Това е причината през последните дни на граничен пункт "Капитан Андреево" да се извиват опашки от пътуващи до Одрин.

Българи от цялата страна пътуват до Турция с цел шопинг, използвайки последните часове за влизане в страната без теста. Купуват стоки за бита, дрехи и лекарства.

И днес пътуващите не са малко, сутринта на "Капитан Андреево" имаше стотици коли, предаде БНТ. Пикът е бил във вчерашния почивен ден.

"Вчерашния ден, който беше почивен ден от наша страната и първи работен ден от страна на турската страна - и пътникопотокът бе 18 000 пътници с около 8 000 превозни средства", каза Емил Гочев, началник на ГКПП "Капитан Андреево".

Заради пандемията и ограниченията, въведени в Турция, няма пътуващи с цел почивка.
Евтината лира обаче е причината много домакинства и търговци в България да разчитат на търговията в Турция. От утре влизането там обаче става само с отрицателен PCR тест.

Очакват се опашки и след 19 часа днес, когато в Турция затварят търговските обекти. На пункта имат готовност да поемат увеличения трафик. За влизащите в Турция е задължителна 7- дневна карантина.

PСR тестът е задължителен и за транзитно преминаващите.