ВМРО-Бургас разпространи до медиите сигнал за теч на питейна вода в бургаския кв. Победа, който е изпратен до директора на ОДМВР-Бургас, ВиК – Бургас и кмета. Той е подписан от председателя на партията в морския град Георги Дракалиев.

Публикуваме сигнала без редакторска намеса:

„Уведомяваме Ви, че до нас постъпи информация за пробити поне 6 тръби от водопреносната мрежа на територията на бургаския кв. „Победа“. Към направените дупки са прикрепени маркучи, от които денонощно и безконтролно се излива с пълен дебит питейна вода, както може сами да се уверите от клипа, който Ви изпращаме. Той е заснет на ул.“Тамара“, а останалите маркучи са разположени на предната улица, както и на още 4 улици, намиращи се по-навътре в квартала, там където започват колибите.

Известно е, че преди година и половина бе спряно водоподаването към нередовни абонати в квартала, поради натрупан дълг в размер на около 100 000 лв. Явно същите нямат намерение да платят задълженията си и предпочитат да потребяват вода незаконно, отново без да плащат. В настоящата ситуация, в която Бургас е заплашен от водна криза, това е сериозно нарушение на законите в нашата страна, които са еднакви за всички и всеки е длъжен да ги спазва.

Ето защо, настояваме за незабавно предприемане на мерки по отстраняване на течовете и установяване на виновните лица, тъй като не трябва да се допуска който и да било потребител в кв. „Победа“ да не си плаща за тази услуга, така както си плащат всички останали български граждани.

Ние разчитаме на органите на полицията и ВиК оператора да не позволят на едни нередовни абонати да се ползват от незаслужени привилегии, за сметка на цялото общество.”