Онлайн гласуването за Годишните награди в туризма, организирани от Министерство на туризма, вече започна. Инициативата представя пред публиката разнообразни дестинации, събития и дадености на страната. Конкурсът поощрява всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България.

През 2020 година COVID-19 постави сектор Туризъм в изключително трудно положение. Въпреки това много хора от бизнес средите, културната общност и местната власт в Бургас направиха така, че градът да е по-интересен от всякога и да посрещне много гости през лятото.

Бургас откри своя туристически летен сезон‘2020 в началото на май с първия курс до остров Света Анастасия. Още тогава градът усети тенденцията за сезона - уикенд туризъм най-вече от вътрешния пазар. Под това мото беше създаден туристическият продукт на Бургас, в началото изцяло с помощта на дигиталните технологии и социалните мрежи. Хотелите, заведенията и атракционите изпратиха предложения, с които бяха включени в тематичните уикенди. Те се пакетираха в обща програма, допълнена с културни и спортни събития на Общината.

Сред най-големите атракции и този сезон беше морското приключение с възможността да се пренощува в манастирските килии на остров Света Анастасия. Приходите от реализирани нощувки на острова това лято отбелязаха ръст от 60 % в сравнение с предходната година.

Бургас се представя в Годишните награди в 3 категории: "Туристическа атракция/обект", "Специализиран туризъм" и "Туристическа община - специална награда 2020".

* Можете да подкрепите бургаските обекти тук:

- Категория "Туристическа атракция/обект" - остров Света Анастасия:

https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/

- Категория "Специализиран туризъм" - морско приключение до Острова:

https://tourismawards.bg/cat/specializiran-turizm

- Категория "Туристическа община - специална награда 2020":

https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-obshtina/

Обективните резултати в конкурса са гарантирани, като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни.

Победителите в отделните категории ще бъдат обявени на 11 декември 2020 г.