Ароматна рибена чорба, вкусна прясно приготвена риба и най-добрите вина от селектирани изби от цялата страна ще могат да опитат посетителите на традиционния бургаски Фестивал на рибата и виното. Той ще се проведе от 11 до 13 септември в районна на Експоцентър "Флора".

Предвидени са много кулинарни демонстрации и забавни състезания - ако сте специалист в почистването на риба и приготвянето на рибена чорба, това е вашето състезание.

Специално внимание заслужава и съпътстващата програма на феста - концертни изяви на Орлин Павлов, Йорданка Христова, Керана и Космонавтите, Стефан Вълдобрев, Иван Лечев и Миро Иванов, Бургас Биг Бенд с диригент Анастас Камиларов, група KARE.

Много добро настроение и смях до сълзи обещават участията на комиците от "Тутурутка" и невероятният Георги Мамалев.

Ще има и много танци и забавления на открито.

Този уикенд ще е наситен и с много спортни събития. През почивните дни ще се проведат: Турнир по вдигане на тежести и плуване за хора с увреждания, Турнир по тенис корт за деца 10-12 г., Футболна среща от шампионата на Югоизточна трета лига м/у отборите на ФК "Черноморец 1919 (Бургас)" и ОФК "Несебър", Традиционен турнир по хандбал за мъже "Тодор Хънков", Национален турнир с чуждестранно участие по уличен баскетбол по лицензираната система на ФИБА Европа, Бургас Рън 2020.