Районна прокуратура – Бургас задържа за срок до 72 часа Илия С. Той е обвинен за това, че противозаконно е отнел чужди движими вещи от владението на чужди граждани. Престъпните деяния са осъществени на 01.08.2020 г. и 04.08.2020 г. в „Слънчев бряг“.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е отнел златен синджир от владението на гражданка на Република Чехия, използвайки сила, като го издърпал от нейния врат. Откраднатата вещ е на стойност 598 лева. Деянието е осъществено на плажна дървена пътека между хотели „Зефир“ и „Империал“ в курортния комплекс.

Другият грабеж е осъществен по идентичен начин. Пострадал е румънски гражданин. От неговия врат е издърпана със сила висулка – кръст от златен синджир. Престъпното деяние е извършено на дървена плажна пътека до хотел „Империал“. Стойността на отнетата вещ е 381 лева.

Изследва се съпричастността на Илия С. и в извършване на трети грабеж в същия район на к.к. „Слънчев бряг“. От престъплението е пострадал полски гражданин, от който противозаконно също е бил отнет златен синджир, чрез използване на сила.

Предстои Районна прокуратура – Бургас да внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.