Избягалият от Реанимация в Бургас помориец с дихателна недостатъчност, но без тест за коронавирус, бил здравно неосигурен (Обновена)

img

Младият мъж, който скочи по памперс от отделението по Реанимация към УМБАЛ-Бургас и след час и половина беше задържан, е бил докаран с линейка преди дни в здравното заведение с дихателна недостатъчност и пневмония. Той е бил настанен в отделението, въпреки, че подобни случаи би трябвало да се лекуват в Белодробната болница, обясниха от УМБАЛ. За да стане това обаче, е трябвало да му бъде направен тест за коронавирус, за което дежурният лекар е уведомил РЗИ. Такъв обаче му бил отказан, тъй като мъжът бил здравно неосигурен.

„Той няма досег до други пациенти, изолиран е, към него отношението е като към съмнителен пациент, въпреки че може и да не е с коронавирус.“, обясниха от болницата.

Припомняме, че мъжът, който е от Поморие, отскубна системите и избяга от отделението, като по-късно бе засечен от бдителни граждани в района на комплекс „Перла“, който се намира на метри от УМБАЛ.

Той премина през Шокова зала при всички мерки за сигруност, за да бъде уточнено състоянието му след бягстовото от болницата. Лекарите са установили, че няма счупвания, върнат е обратно в Реанимация, за да продължи лечението на белодробните му проблеми.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Пациент с КОВИД скочи от УМБАЛ-Бургас

Вишка се обърна в ж.к. „Славейков”

Автокасапница в Айтос