Експлозия от емоции предизвика концертът, който се проведе на Амфитеатър „Аполония“ по повод официалното откриване на Лято 2020.

Радостта на публиката си личеше по многобройните усмихнати лица и шумните аплодисменти.

„Намираме се в град с хилядолетна история, този град е създаден преди 2600 години. В нашия град има музеи, има църкви, има много култура и история, които могат да бъдат видени. Тук има страхотна природа - вижте плажовете, вижте планината къде е. И не на последно място – в нашия град живеят добри, трудолюбиви и гостоприемни хора. Това са причините, които сигурен съм, ще убеждават всеки човек, който посети Созопол да се връща отново и отново. Искам да благодаря на всички хора, които със своя труд допринасят за развитието на облика на града като туристическа дестинация. Бъдете здрави!“, каза кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и обяви туристическия сезон 2020 в град Созопол за открит.

Първи на сцената излязоха момичетата от балет „Електра“, които облечени в автентично фолклорно облекло завладяха публиката с въздействащ танц към песента „Катерино моме“. По-късно представиха и други ефектни изпълнения в различни музикални жанрове.

Присъстващите, които изпълниха амфитеатъра, с бурни аплодисменти посрещнаха и Вениамин Димитров, талантът, който през последната година уверено си проправя път сред най-актуалните нови имена на българската поп музика. Публиката мигновено бе завладяна от магнетичния глас на още един от фаворитите на „Гласът на България“, а именно красавицата Кристина Дончева. Песните, които тя изпълни, разкриха невероятния и гласови потенциал.

Място на сцената имаше за всички деца, които неспирно танцуваха и се забавляваха. Техни учители по танци бяха зашеметяващо талантливата двойка - подгласничката на Мис България 2017г. Йовита Георгиева и нейния партньор Иван Христов. Енергията им завладя и по-възрастните, някои от тях се качиха на сцената, а други показаха завидни способности около нея.

„Черешката“ на вечерта бе созополският млад талант – Никола Янакиев, който взриви сцената с невероятния си глас. Той бе включен в програмата непосредствено преди събитието, но това не му попречи мигновено да спечели сърцата на всички присъстващи.

А кой друг да закрие концерта, ако не Пламен Бонев с летния си супер хит „Ходи ми се море“, с което той прикани всички да посетят Созопол и родното море. Той повдигна максимално настроението на всички, за което получи бурно аплодисменти и стотици щастливи лица насреща си.

Поздравителен адрес по повод отриването на Лято 2020 бе прочетен от Петър Кънев – председател на Комисията по икономическа политика и туризъм към Министерски съвет. Официални гости на събитието бяха представители от Генерално консулство на Руската Федерация, Тонко Фотев – почетен консул на Руската Федерация, Севим Али – народен представител, Георги Пинелов – председател на Общински съвет Созопол, общински съветници, обществения съвет, хотелиери, ресторантьори, туроператори.