12 творци от България участват във Фестивала на пясъчните скулптури, който ще отвори врати между 11-ти и 17-и юли в парк „Езеро” до конната база в Бургас.

„Пясъчният фестивал вече се е наложил като традиционна марка за Бургас и съхраняването му въпреки трудните условия е нещо, което трябва да ни носи удовлетворение. Концентрирали сме се към тема, която винаги привлича посетители, най-вече деца. Тази година тя е: „Приказни герои – щури, смешни, страшни”. Надявам се, че фестивалът ще бъде толкова интересен, пъстър и посещаван колкото и предните години”, заяви зам.-кметът по култура и туризъм Диана Саватева. В момента на място тече трескава подготовка, като по-голямата част от фигурите са почти завършени.

„Заложили сме на местни автори, защото искаме да подкрепим местните творци, както и всичко да е при необходимите мерки за сигурност. Това събитие предполага хората да се насладят на една красива и забавна гледка без да рискуват здравето на себе си и близките си”, каза Саватева.

Директорът на ОП „Летен театър, фестивали и концерти” Димитър Маджаров заяви, че тази година общината е решила да запази една от емблемите на града ни.

„ Авторите работят със същия ентусиазъм и настроение както преди. Сега са основно българи, бургазлии са 6 човека, има и още 6 гостуващи”, каза Маджаров.

Цените на билетите са същите. Запазва се традицията първият ден да е безплатен за посещения, като, за да няма струпване на хора, откриването ще е символично.