„Ченгеджийските му номера няма да коментирам. В неговата игра няма да влизам. Неговата роля е да се разходи някъде, да каже нещо и после да ме питате. Да се опита малко да обединява нацията, ние показваме направеното“. Това коментира министър-председателят Бойко Борисов в отговор на журналистически въпрос относно вчерашното изказване на президента Румен Радев.

„Българският бизнес и инвеститори не заслужават репликите „бизнесмените ми са по-добри от бизнесмените ти”, коментира премиерът Борисов. „Единственото, за което му завиждам е, че успя да направи „реформа в съдебната система“ – това да ти пращат предварително съдиите актовете си, за това мечтае всеки управляващ, но на нас не ни се е случвало“, добави още Борисов.

Министър-председателят поздрави служителите на ДАНС, МВР и разследващите органи и посочи, че тези институции се занимават с „акули“, защото преди имало обвинения, че само с „малки риби“ се занимават. „За разлика от други институции при нас като намерят виновни, седят в ареста, ние приемаме това, това е работата на независимата прокуратура и други институции“, заяви Бойко Борисов. „Зад нас остава това, което правим всеки ден, някои не може да го боядисат даже“, подчерта министър-председателят.