Когато решите да сменяте интериорните врати, огледайте ги добре дали са здрави. Можете да минете по-тънко, ако просто ги пребоядисате. Какво трябва да направите, за да получите наистина идеални интериорни врати Бургас?

Преди да започнете

Действителната работа, свързана с боядисването на интериорна врата, обикновено протича в рамките на три до пет часа, в зависимост от състоянието на вратата и колко сте обиграни. Но можете да добавите времето за сушене, за да не се разочаровате. Така че, ако боядисвате врата, без която не можете да живеете - като баня или тоалетна - започнете сутринта, за да може тя да бъде върната на място до края на деня.

Най-добрата боя за интериорни врати
Сред боите, които се използват, една категория се откроява по гладкост: алкидна боя на водна основа. Тези бои изсъхват бавно и са гладки почти както традиционните алкидни бои на маслена основа. За да я нанесете, използвайте висококачествен валяк. Почистването е толкова лесно, колкото с всяка друга боя на водна основа. Недостатъците на алкидните бои на водна основа са много - дълго изчакване да изсъхне (16 до 24 часа) и висока цена. За сметка на това, ефектът е отличен.
Докато избирате цвят на боята, помислете и за блясъка
По плоските врати е трудно да се изтрият белезите от препарати и отпечатъците от ръце. Идеалният гланц е лесен за почистване, но подчертава всеки малък недостатък, така че работата ви с подготовката и боядисването трябва да бъде перфектна. Сатен и полублясък са добър компромисен избор.
Проверете и функционирането на вратата. Ако се трие върху рамката или се влачи по килима, сега е време да изшурите или изравните краищата. Ако имате няколко врати, които се нуждаят от боядисване, започнете с най-малко дефектната. По-добре е да направите грешки в подготовката от вътрешната страна на вратата на килера, отколкото на лицето на врата.
Някои хора често боядисват вратите си на място. Но ще получите по-добри резултати, ако свалите вратата и я подготвите добре. Работейки във вашия гараж, работилница или мазе, можете да контролирате по-добре условията на осветление и сушене. А поставянето на вратата на плоскост свежда до минимум увреждането на боята.

Ето какво да направите след като свалите вратата:
Почистете вратата с домакински препарат за почистване. Почти всеки ще свърши работа, стига да премахне омазняването. Зоните около дръжките са особено податливи на мазни отлагания.
Премахнете целия обков на вратата, за да имате чиства повърхност за работа с боя и да спестите време. Ако трябва да боядисвате повече от една врата, подредете обкова, за да не го размените после, използвайте найлонови торбички с етикети, които ще съхраняват обкова за всяка врата.
Ако вратата има неравности и цепнатини, ще трябва да ги запълвате, за да компенсирате свиването.
Премахнете старата боя. Можете да използвате препарати за сваляне на боя, но те могат да премахнат прозрачните покрития от обкова или да повредят някои видове покрития.
Ако вратата ви е в добра форма, всичко, от което се нуждаете, е леко шлифоване с шкурка или гъба с шкурка (180 или 220 песъчинки). Това ще матира повърхността малко и ще позволи грундът да се залепи по-добре. Но най-вероятно ще трябва също да изгладите матираната повърхност и несъвършенствата от предишни покрития. Това обикновено е най-трудоемката и досадна част от проекта.
Започнете с шкурка 120 или 150. Можете да преминете към по-груба (например 80 песъчинки) върху проблемните зони, но не забравяйте да продължите с по-фина, за да изгладите драскотините от грубата шкурка.
След като сте наоравили това, можете да преминете към грундиране на вратата. Следва изчакване да изсъхне. На опаковката пише колко време ще ви е необходимо.
Следва да започнете с боядисването. Някои бои имат маркировка на опаковката за подходящите четки и валяци за използване, независимо колко сте сръчни или внимателни. Други продължават гладко и след това изравняват красиво, дори ако не сте майстор художник.
Ако искате гладко покритие, изберете боя, предназначена за това. Някои бои, дори боите с добро качество, просто не са предназначени да са идеално гладки. Гладките бои обикновено са означени като "емайл" или "за врата и облицовка".