Превозвачите отново скочиха срещу тол системата. Ето как ги прецакват

img

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на финансите Владислав Горанов и заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков се срещат с представители на превозвачите в сградата на Министерския съвет. "Искаме да си платим ТОЛ-а, но към момента нямаме възможност. Две богоизбрани фирми ни извиват ръцете. Ние се извиняваме, но днес направихме едно обществено мероприятие, за да решим проблема. Оказа се, че нашите проблеми в момента са неразрешими", заявиха представители на превозвачите. "Не че ние не искаме ТОЛ, но от 26 до 29 някъде към 300 000 превозни средства и около 25 000 фирми бяха принудени да подпишат договори. Това е някаква партизанска война", добавиха още те. "Имаме функционираща тол система", обяви зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. На срещата с превозвачите присъства и шефът на тол системата проф. Олег Асенов.

Превозвачите обясниха, че има само един Джи Пи Ес доставчик, който има сключен договор с тол системата, другите доставчици, които имат около 50 000 устройства по камионите на превозвачите, не искат да сключат договор, тъй като в него има много клаузи и това означава тези фирми да фалират. Шефът на тол системата проф. Асенов обясни, че тогава решението е да променят условията по договора. На свой ред министър-председателят Бойко Борисов и попита учудено защо това още не е направено. "Ние не сме против тол системата. Някой обаче иска да направи пари на наш гръб. Вие казахте, че машинката ще струва 5 евро", обърнаха се превозвачите към премиера. "Днес макроикономическите данни ни дават като най-добри в Европа. Финансови и икономически сме по-стабилни от Германия и не искам сега за 2 лева, за 5 лева да се стига дотук", коментира Борисов. "В рамките на 7% се оправяте или не тръгва тол системата. Толкова. Тези хора отсреща са ми приятели. Изпълнихме всичко и ние, и вие. И сега в рамките на тези 7% трябва да се свърши всичко. Ако не свършите в рамките на тези 7 % няма тол система. Ясен ли съм", обърна се министър-председателят към шефа на тол системата проф. Асенов.

Той отговори, че е напълно наясно. "Технически в рамките на 25 дни можем ли да се справим", обърна се Борисов към проф. Асенов, а той отговори положително. "Използвам медиите - оказа се, че имаме една група деца от Каварна на 20 км от Милано, в Ломбардия. Сега трябва да организираме транспорт до летището в Милано. Организираме правителствения Еърбъс, няма да караме стюардеси, ще бъдат с лекари, облечени, пилотите ще бъдат затворени с всички надлежни средства. Свързали сме се с родителите и те ще ги чакат на Летището във Варна. Ще си ги приберем децата, ако е възможно още тази вечер", разкри премиерът. "Не искам от елементарни трикчета да станат сериозни нещата. В момента подготвяме машината и като е готова веднага излитаме. Ще направим всичко възможно да си ги приберем още тази вечер", добави той. "Молбата ми е преди да се заговори за протести, за недоволство, обадете ми се, няма случай да не съм ви приел. Сега съм ви приел, защото сега си дойдох. Щях да дойда на кръглата маса, ако можех. Благодаря, че дойдохте, това са условията, държим връзка", обърна се Борисов към превозвачите.Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас