Ангелкова обещава 10 процента ръст на чужденците това лято и 12 процента повече полети на летище Бургас

img

Тази година българският туризъм ще има 10% ръст. Това обяви министърът на туризма Николина Ангелкова след среща с браншови организации в отрасъла в х-л "Интерконтинентал".

Според данните това лято летището в Бургас ще има ръст на полетите от чужбина с 12 %, а летището във Варна - с 8%, предимно от европейски страни.

Междувременно са започнали да се записват първите немски туристи, гостуващи у нас по линия на договора с немските здравни каси. Само в курорта "Албена" има вече 100 такива записани гости от Германия, каза шефът на курорта Красимир Станев. Договорът с немските здравни каси бе подписан преди няколко месеца и по силата му здравната система на Германия покрива разходите на своите членове за почива в български балнеокурорти.

2 коментара

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

2 Коментара

 •  
  Пламен
  2020-02-05 08:47:53

  Въпросът ти ''как така две съседни летища се дават на един концесионер?'' е закъснял с има няма 15 години. Просто са предложени в пакет на концесия. Тогава и двете черноморски летища са обслужвали общо около 1,5 млн пътници, сегашните цифри може сам да провериш.

 •  
  Вал
  2020-02-04 19:25:00

  Дано е вярна прогнозата! Въпреки, че бургаското летище е по-голямо, продължава очевадното толериране на варненското. Явно, местните тимаджии влияят здраво на Фрапорт. Впрочем, как така две съседни летища се дават на един концесионер? Бургас иска Фрапорт. Варна да се оправя с местната фирма.

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас