Конституцията определя кой дава и снема доверието-това са българските граждани. Миналата година имаше два избора. Те показаха на кой хората имат доверие. Това каза енергийният министър Теменужка Петкова по БТВ.

Евтин пиар са думите на президента към правителството. Винаги е добре институциите да си говорят. нашето правителство си върши работата. ние сме били консенсусни. Топката не е в нашето поле.


Темите, които постави президента днес са важни и ние работим сериозно. налице са действия от страна на компетентните органи. Засушаването е проблем в цяла Европа. Всичко, което трябва да се направи, се прави. Смятам, че сме на прага на намиране на изход от ситуацията в Перник.


Имаме воля за диверсификация на природен газ. Обясних в САЩ, че трябва да се прави разлика между ”Балкански” и “Турски поток”. Проектът Балкански поток ще даде възможност за гарантиране на енергийната сигурност на целия регион. Това е реална диверсификация. Тук има стратегическата роля на България на газовата карта и изграждане на газоразпределителен център у нас. При нас се спазват правилата, следват се европейските директиви. До края на тази година ще потече газ през “Балкански поток”.

До края на февруари ще предоговорим по-евтин руски газ. Договорките са в ход, вървят добре. Работим много добре с руснаците. В рамките на нашето правителство се предприемат крути мерки срещу корупцията.