Отпуск и почивка! Това е в списъка със задачи за всеки и всъщност има доказани ползи за здравето, включително намаляване на стреса, както и спомага за намаляване на риска от сърдечни заболявания. За съжаление, ходенето на почивка може да бъде скъпо удоволствие, така че може да не сте в състояние да си позволите далечно пътуване без да се наложи да вземете заем.

Ако обмисляте да използвате средства назаем, за да отидете някъде на почивка, важно е да го обмислите добре и да разгледате предложенията за online бързи кредити.

Добре ли е да вземете заем, за да отидете на почивка?

Въпреки че е изкушаващо да вземете заем, който ви е необходим и да направите пътуването на мечтите си, реалността е, че почти винаги е лоша идея почивката на кредит.

Ваканцията е лукс, а не необходимост и не е нещо, което ще ви помогне да увеличите нетната си стойност в дългосрочен план. Плащането на лихва върху дълга за отиване на почивка просто няма смисъл при тези условия.

Ако вземете заем за пътуването си, бихте могли да плащате за почивката си с месеци или дори години. И бихте могли да направите почивката си стотици или дори хиляди лева по-скъпа заради лихвата, която ще платите за заема.

Когато вземете бърз заем, вие поемате месечно задължение за погасяване на главницата, която сте взели, заедно с лихвите по кредита. Всички тези пари, които трябва да изпращате на заемодателя си всеки месец, ще ви принудят да увеличите бюджета си.

Ще имате по-малко пари за поставяне на други цели, независимо дали тези цели са спестяване за следващото ви пътуване.

Има много редки случаи, при които може да е оправдано да вземете заеми, за да отидете на екскурзия - например много важна семейна сватба, която може да се случи само веднъж и на която семейството ви ще се събере от цял свят. Но в по-голямата си част рискът за бъдещата ви финансова сигурност и финансови цели определено не си струва, така че просто трябва да кажете „не“ на кредита за почивка.

Заемите могат да бъдат по-доброто решение от кредитните карти

Макар че заемите за почивка обикновено не са добра идея, има моменти, когато ще решите да отидете на екскурзия, която не можете да си позволите, въпреки финансовите спестявания, които се опитвате да правите.

В тези ситуации трябва да потърсите най-достъпния начин за кредитиране. В много случаи бързият кредит ще бъде по-добър избор от използването на кредитна карта.

Бързите заеми обикновено са по-удобни от кредитните карти за финансиране на пътуване, тъй като имат фиксирана схема на погасяване и определена дата на изплащане. Предварително ще знаете, преди да вземете сумата точно кога заемът ви ще бъде изплатен и колко ще ви струва цялото удоволствие. Ще можете да направите по-информиран избор дали заемът си заслужава, за разлика от това да финансирате пътуването с кредитна карта и потенциално да ви отнеме много години, за да го изплатите, ако правите само минимални плащания.

Ако трябва да вземете заем и решите, че личният заем е най-правилният начин да го направите, трябва да вземете възможно най-малкото и да изберете най-краткия срок на погасяване, който можете да си позволите. Колкото по-малко вземете като сума, толкова по-ниска е лихвата по кредита и колкото по-малко време плащате лихва, толкова по-достъпно ще бъде пътуването ви.

Съществуват алтернативи на кредита за ваканционни разходи

Вместо да вземете кредит за почивка, има по-добри начини да се опитате да платите пътуването си. За да сте сигурни, че ще можете да си позволите почивка, без да се налага да вземате заем, опитайте тези техники:

Започнете фонд за спестяване за ваканции

Ако спестявате малка сума всеки месец, за да покриете разходите за ваканция, трябва да разполагате с парите, които са ви необходими, когато дойде време да пътувате.

Възползвайте се от кредитните карти, които ви позволяват да имате отстъпки при пътуване или безплатен престой в хотела.

Когато използвате карта с бонуси за пътуване за всекидневни разходи, можете да направите ваканцията си по-евтина с всяка покупка. В идеалния случай ще можете да спечелите достатъчно награди, така че поне част от разходите за почивката да бъдат покрити изцяло, така че плащането за останалата част от пътуването ви ще бъде много по-достъпно.