Хотелиери и ресторантьори не искат промените на Симеонов и Стоянова в туризма. Има почни готов закон, той единствено може да помогне на сектора, смятат те

img

Националният борд по туризъм подкрепя основния законопроект за изменение и допълнение на туризма с малки корекции. Това заяви пред БНТ зам.-председателят на УС на Националния борд по туризъм Мартин Захариев.

Той обясни, че има един голям закон за изменение и допълнение на туризма, който се е подготвял почти 3 години от ресорното министерство с широка обществена дискусия и с участие на професионалисти и експерти. Незнайно от къде от ъгъла се появи един втори законопроект, който обаче не минава през ресорната комисия в парламента, а отиде през бюджетната комисия и беше входиран не от Министерски съвет, а от двама депутати, и то през закона за бюджета 2020, и той касае регулация на резервационни системи през електронни платформи, посочи Захариев.

Той заяви, че не може да си обясни тази стъпка, защото по негови думи двамата депутати, които са го внесли - Менда Стоянова и Валери Симеонов, са "уважавани политици в България, с голям парламентарен опит".

Според него нормалната процедура би трябвало да е Стоянова и Симеонов да използват вече гледания закон в парламента между първо и второ четене на закона за изменение и допълнение на туризма и да сложат своите предложения. Незнайно защо обаче те избрали бюджетната процедура, което било голяма грешка.

Ние от Националния борд по туризъм подкрепяме основния законопроект, внесен от министерски съвет чрез министерство на туризма с някои малки корекции в него, поясни Захариев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас