Германо-български икономически форум ще се проведе в понеделник, 14 октомври в административната сграда на Индустриален и логистичен парк – Бургас. На събитието ще присъстват гости от Баварското министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката, Германската агенция за инвестиции,

Индустриално-търговската камара в Кьолн, сдружението Източна Европа на германската икономика, предприемачи. Сред вече потвърдилите участие чуждестранни лектори са: Д-р Патриция Калийс - министерски съветник и ръководител на отдела за регионално развитие в Баварското министерство за икономика, регионално развитие и енергетика, проф. д-р Уве Бьом - ръководител на отдела за международни дейности към индустриално-търговската камара Горен Рейн-Боденско езеро (град Констанц), Аня Квиринг - регионален директор за Югоизточна Европа на Сдружението Източна Европа на германската икономика и др.


Форумът ще бъде открит в 10.00 часа, а поканени са кметът Димитър Николов, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков и Митко Василев - главен управител на Германо-българската индустриално-търговска камара, която е и основен организатор на събитието.
По време на форума ще бъдат презентирани съществуващите и бъдещите индустриални зони на Бургас като перспективни локации за инвестиране.