Американското издание Business Insider интервюира няколко агенти на недвижими имоти за това какво всъщност е да работиш в бранша, какво биха искали да кажат на своите клиенти, ако можеха и дали има фактори, които могат да направят дома "непродаваем".

Ето и 11-те причини, които брокерите посочват:

1. Лоша локация - например, ако сте в съседство с летище, може да представлява проблем

"Местоположението е огромен фактор", казва Бъч Хейз, който продава домове, струващи между 3 и 10 милиона долара в района на Сан Франциско.

"Най-голямата ви пречка може да се окаже точно локацията", заяви Джерард Марино, който извършва продажби в обхвата от 300 000 до 500 000 долара в югозападната част на Флорида. "Лошото местоположение може да бъде коригирано само с ниска цена."

2. Нереалистичната цена е често срещан проблем

Няколко агенти споделят, че когато един дом не се продава, вероятно това е, защото цената е твърде висока.

"Домът, който не може да се продаде е дом, който не е с правилната цена", споделя Ноеми Битерман.

3. Лошите миризми също могат да са проблем

Няколко агенти посочват лошите миризми като честа причина, поради която домът не се продава. Трима визират конкретно миризмите от котки за особено голям проблем. "Остатъчните аромати от тютюнопушенето също могат да са пречка", споделя Хосе Лая.

4. Липсата на естествена светлина може да откаже купувачите

"Липсата на естествена светлина може много да намали интереса към даден апартамент", заявява Майкъл Бело.

5. Ако някой е починал в дома, той става трудно продаваем

6. Лошата архитектура, която не може да бъде променена

Фактори, които правят дома непродаваем, "са тези, които не могат да бъдат променени като местоположение, ниски тавани, труден етажен план, лоша архитектура", споделя Робин Кенцел.

7. Мухъл

8. Поддръжката или структурните проблеми на къщата, могат да я оставят за дълго на пазара

Няколко брокери споделят, че пренебрегването на нуждата от основен ремонт и освежаването на дома, могат впоследствие да бъдат огромен проблем.

9. Остаряло обзавеждане

Апартамент със старо обзавеждане или лошо декориран може да стане невъзможен за продажба.

Един от брокерите посочва "ужасния дизайн и старите кухня и баня" като потенциални пречки пред осъществяването на сделка.

Скот Далбери, агент на недвижими имоти от Ню Йорк, съветва "Важни са малките детайли в един апартамент. Дори и да се налага да инвестирате, за да обновите някои неща, го направете, защото това ще увеличи стойността на жилището.".

10. Домът, става по-труден за продажба, когато е затрупан с вещи

Брокерите споделят, че продавачите трябва да се уверят, че домът им изглежда по възможно най-привлекателния начин, за да го продадат.

"Важно е да направите всички необходими козметични промени, за да изглежда къщата ви перфектно", споделя брокерът Джаред Барнет.

11. Продавачите, които не съдействат достатъчно, също могат да бъдат проблем

"По-буйните домашни любимци или нежеланието да се покаже имота - почистването, освобождаването му за огледи, извеждането на домашните любимци - могат да предотвратят продажбата му", споделя Маги Рос, брокер в Бруклин.