Ангелкова: Ще заведем колективен иск към "Томас Кук". Искаме и бизнесът ни да бъде застрахован

img

Още в сряда по време на срещата обявих, че ще предложим за дебат законови промени, така че да имаме допълнителна застраховка за туроператора, която да покриват рискове. Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на брифинг, предаде Агенция ”Фокус”.

Тя поясни, че всички дъщерни компании на дружеството са фалирали и уточни, че в Русия дъщерната компания е финансово независима.

„Свикваме абсолютно всички и започваме дебат по тази тема. Важно е да бъдем единни, важно е посланието, което изпращаме да бъде така, че да запазим България като устойчива туристическа дестинация", допълни още министърът.

„Във връзка с фалита на „Томас Кук” създаваме кризисен щаб и горещ телефон. Освен това представители на министерството вече са по морето във всеки един от хотелите, в които има настанени туристи. Съвместно с официалния представител на туроператора в България да съдействаме за безпрепятствено връщане на туристите, за сме сигурни, че всеки един от тях, ще се завърне в своя дом. Ситуацията е изключително тревожна, тежка за сектора.

Това в момента създава много сериозен проблем във връзка с планирането на сезон 2020 г. През следващата седмица предвиждам посещение на място в Германия, основно, за да може капацитетът, който бяхме договорили от "Томас Кук"за лято 2020 г. с общи усилия, да бъде пренасочен към другите туроператорски компании, така че да нямаме по-голям риск от този, който към момента анализираме за следващия сезон. Туризмът е в огромна конкуренция и е изключително важно да бъдем сред първите. Стартирали сме подготовка.

Получихме желание от повечето от хотелиерите и ще съдействаме за колективен иск по отношение на техните вземания за месеците юли и август за тези задължения, които са им натрупани съгласно изпълнение на договорите", заяви Ангелкова.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    Кравата но не Божо
    2019-09-26 05:11:37

    Искове завеждаме всякакви и пак ще ревем че няма туристи.2020 кьорав турист няма да има след като превърнахте всичко в бетонна Жунгла някаква.

Най-новото

Актуални теми

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас

Богоявление 2020

НИКУЛДЕН 2019