Развалени и с доста неприятен дъх пилешки охладени бутчета се предлагат тези дни в бургаските хипермаркети, предупради наша читателка. Днес тя купила две опаковки от известна верига, но час по-късно, когато ги отворила, от тях се разнесла миризма на гнило, а самите те лепнели при допир.
Не искам да споменавам името на веригата, защото бяха много любезни, когато отидох да върна покупката. Дори не ми поискаха касовата бележка. Видях още няколко върнати опаковки. Попитах за кой месен продукт за готвене могат да ми гарантират, но те казаха - горещо е - не можем.

Отидох в кварталното магазинче за бутчета, но оттам ми обясниха, че през лятото спират продажбата им, тъй като много бързо се развалят и рискуват да изтровят клиентите. Продавачката ми беше позната и ми довери, че повечето от бутчетата и пилетата не идват охладени, а замразени и се размразяват преди продажбата. Затова и започват бързи гнилостни процеси.

Искам да предупредя читателите на БургасИНФО, че купуването на охладено месо в жегите е опасно. Нека пазаруват от специализирани магазини, а не от веригите. Иначе нищо чудно да се окажат в болницата, пише още нашата читателка.