Британската полиция съобщи днес, че е задържала 44 души в хода на разследване на небивали по обхват досега сексуални злоупотреби с деца в Северна Англия, предаде Ройтерс.

Полицията в Западен Йоркшир съобщи, че 36 мъже и три жени са били задържани през последните две седмици в разследване, основано на твърденията на четири жени, че са станали жертви на сексуални злоупотреби като деца, предимно в градовете Дюсбъри и Батли между 1995 и 2002 г., предава БТА.

Тези задържания последваха арести на други петима мъже в края на миналата година. Арестуваните са били разпитани и освободени в очакване на по-нататъшно разследване.

"Надяваме се тези арести да уверят нашите местни общности, че сме изцяло ангажирани със справяне със сексуалната експлоатация на деца", каза инспектор Сет Робинсън.

През януари полицията съобщи, че е арестувала 55 души в разследване на сексуални злоупотреби с деца, включващо седем жени, които твърдят, че към тях са извършвани сексуални злоупотреби като деца между 2002 и 2009 г. в Дюсбъри и Батли, отбелязва Ройтерс.