Заведение на ул. „Ропотамо“ в Созопол е обявено за публична продажба от частния съдебен изпълнител Илко Бакалов с начална цена от 1 864 634 лв.
Обектът е собственост на „Хелио-тур-с“ АД. Не е тайна, че дружеството е свързано с бизнес семейството Николай и Евгения Баневи, които в момента са в ареста. Официално в Търговския регистър съпругът се води като член на Съвета на директорите, а съпругата му е вписана като представител на управляваното от нея юридическо лице „ТХ Русалка Холидейз“, което също фигурира в Съвета на директорите на „Хелио-тур-с“. Продаваното заведение е ипотекирано в полза на КПСК и има вписани възбрани от съдебните изпълнители Георги Михалев и Илко Бакалов. Срокът на публичната продажба е от 4 юни до 4 юли тази година, като търгът се провежда в Районния съд в Бургас , пише Gramofona.com.
Николай и Евгения Баневи бяха задържани във Франция в края на октомври миналата година заради разследване за източване на завода „Полимери“. През декември те бяха екстрадирани в България и оттогава са в ареста. Семейството е обвинено за пет отделни престъпления - участие в престъпна група; длъжностно присвояване/източване на пари и вещи от четири предприятия; укриване на данъци; пране на над 1 млрд. лв. и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.