Пилешки бутчета, големи колкото половин тава, заляха веригите "Болеро" и големите квартални магазини в Бургас, оплакаха се домакини. Някои от тях ги нарекоха бутове от преторактили заради големината им и доста съмнителната им възраст. Месето се пече на фурна повече от час и пак остава жилаво. Цветът му не е розов, а синкав, а вкусът нямама нищо общо с пилешкото. Заради ниската цена - окол 3 лева за килограм и заради промоциите, хората ги купуват, но после трудно преглъщат хапките. Пенсионери се оплакват пък, че изобщо не могат да сдъвчат печените с картофи бутчета, а на някои и котките им отказват да ги ядат.
На някои щандове стоката се продава като охладена, но при закупуване се виждат късчета стар лед, заседнали зад гръбнака. Ако рък случайно "охладената" стока се остави в хладилника за другия ден, започва да лепне и придобива лоша миризма.

Бургазлии питат откъде са внесени тези така наречени пилешки бутчета и колко години са стояли по чужди хладилници. И защо подобни боклуци се продават на пазара. При въпрос какъв е произходът на стоката, продавачите свиват рамене и не знаят. Лошото е, че и в специализирани магазини за пилешко месо пилетата се оказват полски или румънски.