Български бизнесмен строи огромен хотел суперлукс в Халкидики

img

Зелената светлина получи голяма инвестиция на полуостров Халкидики, която включва създаването на 5-звезден туристически курорт, специална СПА инфраструктура и туристически вили с общ капацитет 233 легла в община Ситония, пише "Български новини". Инвеститор е фирма, чийто председател и изпълнителен директор е българският бизнесмен Георги Батаков. Фирмата е със седалище град Солун. 

Проектът предвижда изграждане на хотелски комплекс с капацитет 165 легла, туристически обзаведени жилища – вили с капацитет 68 легла, спа център с капацитет 100 души и различни други инфраструктурни проекти. Туристическото селище се планира да бъде построено на площ от 87,8 дка в новостроящ се град и границите на крайбрежната зона на залива Торони на полуостров Халкидики, на около 124 км от Солун и на 71 км от Полигирос. CNN представи Пловдив като едно от 19-те задължителни места за посещение през 2019 г. В района има съоръжения и инфраструктура на стария хотел Ликитос, построен през 1973 г. и работещ до 2017 г. като 3-звезден хотелски комплекс с капацитет 76 легла. По новия проект се планира да се разрушат съществуващите сгради и да се построят новите.1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    ситончо
    2019-02-26 08:55:23

    "CNN представи Пловдив като едно от 19-те задължителни места за посещение през 2019 г. " Това изречение беше най-информативното в статията.

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец