Walmart търси хиляди шофьори и им обещава заплата от $7300

img

На фона на недостига на шофьори в глобален мащаб и конкретно в Щатите най-големият работодател в света - веригата Walmart, през миналата година е успял да наеме 1400 такива служители, а през тази ще търси още.

Заради бързото разрастване на бизнеса й - вътрешните продажби през 2018 година са нараснали с 3%, Walmart има нужда да наеме още шофьори през следващите месеци.

За да успее да привлече необходимите й хора, компанията ще повиши заплащането на тези служители до средно 87 500 долара на година или близо 7300 долара на месец от февруари, пише CNBC. В допълнение те ще получават допълнителни бонуси за изминато разстояние.

Като сравнение средното годишно възнаграждение за шофьор на камион в Щатите е 44 500 долара годишно, показват данните на американското бюро по труда. Това прави по 3700 долара на месец или близо наполовина на това, което предлага Walmart.

Компанията също така ще предлага на служителите си три седмици платен отпуск и тримесечни бонуси, ако се справят добре с работата си. В допълнение те ще могат да се възползват от нещо, с което рядко биха могли да се похвалят колегите им - задължителни 2 дни почивка на седмица. /money.bg

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018