Доставчикът на тапицерии за BMW се оттегля от България, остава 1400 безработни

img

Влошаващите се финансови резултати за последните две години в комбинация с липсата на работна сила и натискът за по-ниски цени от страна на клиентите са причина компанията, която доставя тапицерии за автомобилния производител, да прекрати дейността си в България.

Доставчикът на тапицерии за BMW „АЛС България“ (Automotive Leather Company - ALC), се оттегля от България, съобщва специализирания сайт autobild.bg.

 

В петък целият персонал на компанията в страната ни, наброяващ 1400 души, е бил уведомен за решението, взето от канадските собственици на дружеството.

 

Oще през есента „АЛС България“ оповести, че съкращава производството си в Благоевград и го изнася в по-малко помещение. Именно в Благоевград дружеството се надяваше да се справи с недостига на кадри, но и там удари на камък, както и при другите си два обекта – в Ихтиман и Мусачево. Липсата на работна сила е оценена като сериозно пречка за бъдещото развитие на компанията в България.

 

В публикация „Капитал“ разкрива, че за 2017 фирмата производител намалява приходите си с 24% до 122,7 млн. лева (за изминалата година все още няма публично оповестени финансови резултати). От изданието посочват още, че българското звено на компанията в последно време е изпълнявало поръчки преди всичко за MINI – а продажбите на този бранд са паднали с близо 3 процента за 2018. Така британската марка се оказва единствената в портфолиото на BMW, която отчита спад за м.г.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец