Високите цени на горивата в България изкараха хиляди хора на улиците в неделя. Днес всички играчи на пазара свалиха цените си с от 1 до 6 стотинки на литър, показват данните на специализирания сайт Fielo.net.

Най-масовият бензин А96 вече се предлага от 2.26 до 2.14 лева за литър. Във веригата бензиностанции на "Лукойл" цената слезе до невижданите от месеци 2.19 лева за литър, което означава, че при наличието на карта на компанията реално потребителите плащат по 2.14 лева за литър - точно толкова, колкото е цената и в смятаните за най-евтини бензиностанции на Веселин Марешки.

Най-сериозно е поевтиняването на А98 - с цели 6 стотинки за литърсредно за страната. При дизела обаче спадът е само с 1 стотинка средно.

Данните показват, че най-много са свалили цените на А95 от "Лукойл", "Еко петролиум" и "Шел" - с цели 8 стотинки за литър. Но истинският рекордьор в поевтиняването е "Ромпетрол" - понижение на цената на А95 с цели 10 стотинки.

Отделни бензиностанции продават и на невижданите от месеци нива от 2.03-2.04 лева за литър. Сред тях има и такива от големи вериги, но са единични случаи.