Близо 3.2 млн. броя са винетките за различните видове и категории превозни средства са вече в търговската мрежа. От тях около 1.7 млн. броя са годишните винетки за леки автомобили. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура". Стикери се продават в над 3 000 разпространителски пункта. От тях 372 броя са с денонощен режим на работа. Това са големите бензиностанции, офисите на „Български пощи“, областните пътни управления и гранично контролно-пропускателните пунктове.

Пълният списък на пунктовете за продажба на винетки е публикуван на интернет страницата на АПИ.

Агенция „Пътна инфраструктура” апелира шофьорите, които не са успели да закупят нужния им винетен стикер да сигнализират на e-mail: press@api.bg.

Днес не е постъпила нито една заявка за винетни стикери от обект за крайна дистрибуция в София. На 3 февруари са постъпили и изпълнени 3 заявки за годишни винетки за леки автомобили за три търговски обекти в столицата.

За първи път годишната винетка за всички превозни средства важи за срок от една година от датата на купуването и?. Ако шофьор си купи стикер например на 3 март 2018 г., когато тръгва на път за Националния празник и трите почивни дни, то той ще важи до 2 март 2019 г. Винетката се перфорира в търговския обект от продавача на стикера. Необходимо е да се изиска и касова бележка с вписан регистрационен номер на превозното средство, която трябва да се пази.