Инж. Росен Нецов, технически ръководител на фирмата – изпълнител „Евробал проект“, се срещна днес със зам.-кмета по строителство на община Бургас инж. Чанка Коралска, за да даде обяснения защо блок 9 в бургаския ж.к. „Изгрев“ е без пкрив и се наводнява при всеки дъжд.

„Причината за наводнението в блока е допусната техническа грешка от страна на фирмата, работниците са свалили ламарините от покрива, което се дължи и на недобре упражнен контрол. Извършват се огледи по апартаментите и щетите ще бъдат възстановени за наша сметка“, обеща Нецов.
Фирмата – изпълнител ще възстанови щетите по наводнените след саниране апартаменти в блок в бургаския комплекс „Изгрев“ и до 10 дни ще бъде възстановено покритието по покрива, за да се гарантира, че няма да протече отново.
„Описите ще бъдат направени заедно с представители на Община Бургас. Ще следим възстановяването на щетите“, ангажира се заместник – кметът Чанка Коралска
При срещата със зам.-кмета Инж. Росен Нецов уверил, че до края на деня ще изготви авариен план за работа, за да може да приключи в срок.

"Санкциите, които ще бъдат наложени на фирмата, са посочени в договора. В момента нашите юристи правят изчисления по описите, които още не са приключили. От последното наводнение има обходи, протоколи, които трябва да бъдат направени. Смятам, че фирмата ще си изпълни ангажимента да възстанови за собствена сметка асболютно всички щети. Ако това не се случи - ние имаме възможност да задържим гаранцията по изпълнение на договора и със сумата, доколкото е възможно, да обезщетим хората. Разчитам на това, че след днешния разговор - те категорично поемат този ангажимент", каза зам.-кметът по строителство инж. Чанка Коралска