„Бургасбус“ спечели награда „Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар“ на 14-ото издание на форума „Работодател на годината”. Събитието се организира от Агенцията по заетостта и се проведе на 12 декември в София.

Отличия бяха връчени от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков и заместник-министрите Зорница Русинова, Росица Димитрова, Султанка Петрова и Лазар Лазаров.

Най-изявените работодатели, партньори на Агенцията по заетостта при осигуряването на заетост на безработни лица от цялата страна, бяха класирани в 2 категории - „Работодатели с най-съществен принос на националния трудов пазар“ и „Работодатели със значим принос на регионалния трудов пазар“.

В категорията на форума – „Работодатели със значим принос за осигуряването на заетост на безработни лица на регионалния трудов пазар“ е отличен по един работодател от територията на деветте регионални дирекции на Агенцията в страната.

За региона на Бургас отличието взе „Бургасбус“. За 2017 фирмата е наела на работа и е осигурила постоянна заетост на 89 безработни лица, за които със собствени средства е осигурено начално обучение. Освен това продължава и редовните курсове, създаващи все по-квалифицирани кадри. На своите работници и служители предоставя социални придобивки като купони и ваучери за храна, работно облекло и др.