Хлебарки, произведени в домашни условия в комплекс „Меден рудник“ бяха пуснати за продажба в сайт за електронна търговия. Цената е от 60 стотинки до 3 лева – в зависимост от големината на екзепляра. Най-скъпи са тези с размерите на детска ръчичка.

Насекомите са а са селектирани крилати и са подходящи за храна на тирариумни животни, подчертава търговецът. Развъждат се бързо и лесно. За отглеждането им не е нужна специална техника Гадинките не са капризни, могат да се хранят с почти всичко-плодове, зеленчуци, а когато стомасите им са празни и няма храна, се самоизяждат.

Стоката е вносна, подчертава търговеца. Хлебарките, обявени за продажба, не приличат на местните видове, които кръстосват апартаментите в панелните комплекси в Бургас. Те, обяснява специалистите, според географското разположение на квартала, влажността на въздуха и социалния статус на собствениците на жилища, са с различни мутации. Така например, насекомите, които се превърнаха в истинска напаст за жителите на „Лазур“ са черни и значително по-големи от тези в „Братя Миладинови“. Във „Възраждане“ са кафеникави и доста дребни. Притискан от „Лазур“ и „Изгрев“, в комплекс „Зорница“ се срещат няколко вида.