Постоянната комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на община Бургас удължава срока за подаване на проекти по Програмата за подпомагане на стартиращи предприятия . Документи ще се приемат до 06.06.2023 г.

Допустими участници ще бъдат физически или юридически лица, регистрирани по Търговския закон, като това се е случило до 3 години преди датата на кандидатстване. Те трябва да отговарят на условията за микро или малък бизнес, екипи от минимум 2 (две) физически лица, както и ученици от Бургас на възраст над 16 години.

Проектите трябва да се реализират и развиват за първи път на територията на община Бургас, да въвеждат устойчиви, прагматични решения, интегриращи икономически, социални и екологични градски теми; да предлагат конкретно решение за даден градски проблем и да предвиждат безвъзмездно ползване от бургазлии.

Вариантите за получаване на финансова подкрепа са различни, в зависимост от етапа на проектните идеи. Освен пакети за стартиращи предприятия, е предвидено и финансиране в размер до 5000 лв., с което да се покрие до 50 % от стойността на проекта. За екипи от ученици не се изисква самоучастие.

Подробна информация и подаването на проектните предложения ще намерите интернет страницата на Бизнес инкубатор – Бургас: https://business-burgas.com/

Тел. 0879 017 664