Община Бургас създаде виртуална борса за свободни работни места в ИТ сектора. Целта е да се подпомогне растежа на компаниите, разкрили свои преставителства тук. Анкетно проучване показва, че заетите в 44 от тях са 1700 души, а свободните работни места над 350.

Събраните данни от фирмите са обобщени в нов раздел РАБОТА В БУРГАС в платформата Смарт Бургас. В него търсещите работа могат да получат обобщена информация за свободните работни места в технологичния сектор.

Новата виртуална борса има за цел да свърже кандидатите и компаниите, които имат готовност да разширят екипите си. Посочени са възможностите за работа от офис или дистанционно. По този начин бургазлии, които желаят да се развиват в сферата на информационните и комуникационните технологии, както и тези, които владеят чужди езици, могат да намерят информация за свободните работни места, изискванията на фирмите, да осъществят директен контакт с работодателите и да кандидатстват за работа.

Компаниите ще имат възможност да подават обновена информация, която ще се актуализира всеки месец. Базата данни е отворена и всяка фирма, която желае да заяви свободни работни места в Бургас, може да го направи през ел. поща invest@burgas.bg.

Информацията за свободните работни места в ИТ и аутсорсинг сектора е достъпна тук:

https://smartburgas.eu/bg/rabota-v-burgas