Академия за бизнес услуги стъпва в Бургас с безплатен пилотен курс с фокус счетоводство и заявка за подготовка на висококвалифицирани кадри в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Академията дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др. Първият курс започва в Бургас на 30 юни тази година. Той е подходящ за хора с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Групата ще се формира от първите 20 одобрени курсиста. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратко мотивационно писмо. Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната.

Проектът е на компанията Флоу Лоджик, чиято основна дейност е в областта на услугите и решенията за изграждане, структуриране, оптимизиране и изпълнение на бизнес процеси. Членовете на екипа, който стои зад идеята, са експерти с над 15 годишен опит в индустрията.

„Разширяването и дистрибутирането на пазара на труда в областта на изнесените услуги е предпоставка за дългосрочното и успешно развитие на сектора. Община Бургас винаги е подкрепяла развитието на индустрията, поради което локацията за пилотния курс на Академията беше естествен избор“, каза днес на среща с кмета на Бургас Димитър Николов Мая Миланова, изпълнителен директор на „Флоу Лоджик“.

Димитър Николов определи съвместната дейност като крачка в привличане на нови проекти и разкриване на високоплатени работни места в Бургас.

Завършилите академията ще имат възможност да предоставят счетоводни услуги за международни компании. Разработват се и програми за експерти логистика и човешки ресурси, които също ще стартират от Бургас. Благодаря на екипа на Флоу Лоджик за партньорството и съм сигурен, че заедно ще привлечем към нашия град компании, които работят в областта на изнесените бизнес услуги “, каза кметът Димитър Николов.

Кандидатстването за първия курс е отворено на сайта http://business-services.academy/upcomingcourses до 28 юни или до запълване на свободните места.