Според публикувана в социалните мрежи снимка от шокиран потребител, неизвестният собственик на магазин е обявил, че всеки може да си напазарува бутилка олио на впечатляващата цена от 7,50 лв. като я заплати на лизинг. Предложеният от търговеца вариант е за три вноски по 2,50 лв., но от надписа не става ясно за какъв срок трябва да се изплашат погасителните вноски. Много от хората не повярваха, че публикуваната снимка е истинска и заподозряха фотомонтаж. Търговец от Велико Търново обаче организира томбола с награда бутилка олио, съобщава Монитор.

В томболата могат да участват всички клиенти, които в рамките на един ден пазаруват от магазина му стоки на стойност повече от 60 лв. като в списъка на тези стоки не влизат цигари и алкохол. Томболата ще се тегли два пъти в седмицата.

Търновци споделят и за други шокиращи промени, свързани с високите цени на олиото. В един от ресторантите в града изведнъж изчезнали всички оливери, а в друг сервитьорите предварително уведомявали гостите си, че вместо олио готвачите им използват маргарин, палмова мазнина и свинска мас.