Руските туристи ще се върнат в България през юли. Редовните полети ще бъдат подновени на 28 юни. Това заяви пред „Марица” Н.Пр. Елеонора Митрофанова, посланик на Руската Федерация у нас.

"Ние не се натрапваме на никого с проекти в енергетиката – решенията трябва да вземе българското правителство", каза дипломатът.

"Англичаните просто са искали да заявят своето присъствие". Така посланик Митрофанова коментира инцидента с британски ескадрен крайцер, озовал се твърде близко до бреговете на Крим, според руските власти.

"Пловдив ми харесва много. Бях и в епископската базилика, която е чудесна. Надявам се да я видим в списъка с културните паметници на ЮНЕСКО", каза посланикът.

Дипломатът беше специален гост на концерта на световноизвестния руски хор с диригент маестро Михаил Турецкий. Въпреки жегата стотици пловдивчани аплодираха изпълненията на виртуозите. Концертът беше открит с изпълнение на химна на Европа, последван от любими военни песни за войната и победата в памет на 80-тата годишнина от началото на Великата отечествена война за Русия.