Една от най-желаните дестинации в Гърция - остров Крит, очаква възстановяване на интереса на туристите към нея през лятото на тази година. И според прогнозите на хотелиерска асоциация там ще почиват 2 милиона посетители през летните месеци, пише Kathimerini.

По думите на главния секретар на местната национална туристическа организация Димитрис Фрагакис това лято ще бъде много по-добро за гръцкия туризъм в сравнение с 2020 година.

"Крит винаги е бил емблема на гръцкия туризъм дори и по време на безпрецедентната криза с коронавируса тя успя да запази репутацията си на високо ниво и да предлага висококачествени услуги", коментира той.

Преди дни водещата туристическа компания TUI обяви кои са най-желаните дестинации за 2021 година на един от най-ключовите пазари в Европа - Германия.

Според данните германските туристи имат нова любима лятна дестинация и тя се намира в Гърция. Това е остров Крит, който за първи път застава на челната позиция.

Така през 2021 година Крит изпреварва традиционните топ дестинация досега - испанската Майорка. Като цяло три гръцки острова влизат в топ 5 на най-предпочитаните за германските туристи през тази година. Освен Крит това са още Родос и Кос.