Гръцки хотелиери вече започнаха офанзива за привличане на туристи за летния сезон. Най -примамливата оферта е при резервация на три нощувки, да получим четвърта напълно безплатно. Същият бонус ни очаква и ако си резервираме 5 вечери в апартамент, информира "Монитор".

В социалните мрежи изобилстват и други оферти за почивки в южната ни съседка, с които хотелиерите в страната се опитват да възстановяват поне част от приходите си, намалели с 80 на сто заради пандемията.

Сред примамливите предложения е престой в луксозен апартамент в Аспровалта – едва на 120 км от България. Мястото е с капацитет шест души, като за тях е осигурен и безплатен паркинг. Ако решим да потеглим към гръцкото море веднага след отварянето на границите, ще трябва да броим по 120 лв. на вечер за целия апартамент

С навлизането в активния летен сезон цената се покачва – така през юли нощувката ще ни струва 120 лв., а през август – 140 лв.

Четири нощувки в хотел в Санторини пък ще ни излязат 495 лв. на човек. Автобусната екскурзия е планирана в периода 20 – 26 юли като освен престоя и закуската, в нея влизат още фериботните такси.

Организаторите са помислили и за допълнителните разходи покрай задължителния PCR тест. Те гарантират, че напълно ще поемат цената му, като ще попълнят онлайн и декларацията с QR код, необходима на всеки чуждестранен турист при влизане в страната.

В Гърция планират да приемат летовници от близо и далеч само срещу отрицателен PCR тест. Така задължителната до момента 7-дневна карантина ще отпадне за всички желаещи да плажуват по бреговете на Егейско море. Южната ни съседка се готви да отвори отново границите си за чуждестранни туристи от 1 юни 2021 г.съобщиха медиите в Гърция.

В ”плана за безопасно пътуване” на страната влизат и ваксините срещу COVID-19. Именно започналата имунизация срещу вируса в Гърция и държавите, чиито граждани най-често я избират за своята лятна почивка, връща надеждите за осъществяването на добър летен туристически сезон.

Гръцките власти и представителите на хотелиерския бизнес разчитат, че ваксинирането срещу COVID -19 ще направи пътуването по-безопасно. Според тях предоставянето на сертификат или паспорт за ваксинация ще дава възможност на чужденците да се придвижват свободно.