След статия в 'Гардиън' за Ванко 1: Нова тв вече няма да допуска осъдени в предаванията си

img

Участието на осъдения за трафик на хора и склоняване към проституция рапър Ванко 1 в шоуто "ВИП Брадър" попадна във фокуса на британския всекидневник "Гардиън", който разказва за българина в поредицата си за съвременното робство.

Интересът на британския вестник е станал повод Нова телевизия да обяви влизането на Ванко 1 в предаването като неуместно и да се ангажира повече да не допуска участници, съдени за тежки престъпления, в програмата си, става ясно от материала на изданието.

През 2003 г. българският рапър Иван Главчев, по-известен като Ванко 1, получи присъда за склоняване към проституция и трафик на жени към различни страни в Европа. Неговата звезда изгря отново в началото на септември тази година, когато влезе като участник в новия сезон на шоуто "ВИП Брадър".

"Присъствието на Ванко 1 в къщата на популярното в България не привлече особено вниманието на медиите", пише в. "Гардиън". След това обаче зрители и активисти изразиха сериозни критики към медията, че е допуснала участника.

Членът на СЕМ Бетина Жотева нарече появата на Ванко 1 в популярното шоу "проява на много лош вкус", а тенденцията с канене на престъпници по телевизията "нещо, което българските журналисти смятат за огромно постижение".

"Гардиън" е потърсил коментар и от „Модърн таймс груп“ (MTG), шведската компания собственик на Нова телевизия. В тяхното изявление се посочва, че предстои Нова да промени „стратегията си за подбор на участници“ в риалитито.

„Заради получените оплаквания нашата местна компания ревизира стратегията си за подбор на участници в подобни програми, тъй като криминална присъда за такива престъпления е нещо изключително сериозно и компанията не би трябвало да допуска който и да е с подобна присъда в бъдещи формати“, се казва в позицията на MTG.

В понеделник по време на живото предаване рапърът Ванко 1 обяви, че напуска "VIP Брадър", защото имал нужда от специално лечение. Tой сподели, че физическото му състояние е претърпяло рязко влошаване през последните дни - имал силни болки в корема и обострен гастрит.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?

Задържан за 2 кг. кокаин в Бургас