Борисов доволен: Строят мощно "Балкански поток", ще пратя снимки на Путин

img

„Балкански поток" се строи с пълна мощност, краят на трасето не се вижда в едната и в другата посока. Това коментира премиерът Бойко Борисов, който провери изграждането на газопреносната инфраструктура в участъка от кранов възел Горни Дъбник до кранов възел Селановци.

Тук се работи и на Нова година. Няма събота, няма неделя. Ще изпратя снимките на Владимир Путин, да знаят какво се прави в България, каза премиерът при прелитането над обекта. По думите му правят се огромни съоръжения и се работи по над 5 км на ден.

Трасето преминава през територията на 11 области, а в момента се работи по участък с дължина 45,2 км, разположен на територията на област Плевен. Към момента са доставени тръби за 215,20 км.

Премиерът Бойко Борисов изтъкна, че се работи впечатляващо бързо и че строителните дейности се изпълняват в график по всички български и европейски процедури,съобщиха от правителствената пресслужба.

Неслучайно го наричаме и така сме го презентирали в Брюксел - газов хъб Балкан, защото той ще обслужва Балканите“, акцентира Борисов.

"45 минути летим над изграден газопровод. Вече на много места тръбите са под земята, заваряват се по американска технология", отбеляза министър-председателят. По думите му по проекта са доставени 18 хиляди тръби общо, а допълнително 3700 са на бургаското пристанище.

Премиерът каза, че сроковете за изпълнението за изграждането на "Балкански поток" ще бъдат спазени и цялото трасе ще бъде готово в края на май.

"Ние имаме геостратегически интерес да си останем в газопреносната мрежа. България е регионален стратегически газоразпределителен център на Балканите. Това означава, че тук ще идва газ от много страни, а България ще получава транзитни такси", отбеляза той и добави, че заедно с изграждането на интерконектора с Гърция страната ни ще постигне реална газова диверсификация.

Премиерът поздрави МВР, ДАНС и прокуратурата за акцията в Плевен за боклука.

Всеки, който си мисли, че ще прави далавера за сметка на хората, няма да стане, подчерта той.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"