Правилно е политиците да си плащат за охрана от НСО. Това каза премиерът Бойко Борисов по Дарик радио. Той коментира думите на президента Румен Радев, че Доган и Пеевски не трябва да бъдат охранявани, той като имат финансовата възможност да си плащат за това.

"Който е застрашен, но има партийна субсидия или възможност да си плаща, да го прави, за да не тежи на данъкоплатците". След това Борисов не пропусна да захапе държавният глава, който по-рано днес заяви: Президентът по закон реално няма контрол над НСО. Той само се изтиква напред, за да обира всички негативи, но по закон той не може да въздейства върху службата. Даже не може да разпореди проверка".

Борисов репликира: "Разбрах, че службата, която е пряко към президента, трябва и аз за нея да отговарям. Отиде един ден с колело на работа. Наснима се...". След това продължи в характерния си стил на говорене:

"Г-жа Радева с рикша ли ще ходи. Аз също карам колело, мога и с мотор да си ходя. Може още утре да тръгнем с колела. В дъжд, кал да ни се смеят всички. Ще се къпем и преобличаме на работа. После вечерта обратно по баира, а полицаите да ни пазят в храстите. Да ни се смеят всички".

Борисов продължи с критиките по адрес на Румен Радев: "Да не говорим за човек, призван да бъде обединител на нацията, а се държи като опозиционен лидер. Всъщност е първият човек в държавата – с най-голямата заплата и привилегии, а говори за собствената си държава като президент на чужда държава, към която имаме враждебно отношение", каза Борисов.

"За това не искам да си губя времето да обяснявам какво казал Радев. Той като излезе в чужбина, защото обича да пътува често, говори само добре. А като дойде да се изказва тука, освен критика към правителството друго няма. Не е казал една дума срещу БСП, срещу ДПС, срещу управлението на неговата партия, която го направи президент", добави още лидерът на ГЕРБ.

Премиерът е на мнение, че водното бедствие в Перник е резултат на некадърно управление. "От ще се работи. Няма да има празници. Казал съм на хората, че на тези светли празници ще работят и ще получат допълнителни възнаграждения, защото ние трябва да делим питейната от промишлената вода и по най-бързият начин да осигурим на гражданите вода.

Аз всеки ден се чувам с кмета, защото това е проблем на всеки един гражданин. Не само в България се случва, навсякъде се е случвало. В държавата има десетки ВиК и това им е единствената работа водоснабдяване и канализация. Затова се направиха толкова много проекти за пречиствателни станции, за канализационни системи. В София на 70% бяха на септични ями, тук всичко беше на без канализация, само преди 10 г. Тогава в София нямаше вода и канализация", каза Борисов.

"Моята работа е работа, а на другите им е празни приказки". Това каза министър-председателят и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за Дарик радио.

"Моята баба беше селска жена, но казваше: "Намери си работа кусур да намираш“", каза Борисов. По думите му досега никой не е казал какво е направил през това време, а какъв кусур да намери на направеното от правителството.

На въпрос какво е оставил през годината, премиерът заяви, че метрото в София се строи, лотовете на „Хемус“ са финансирани и се сторят. „Там, където нямаше проекти се проектират от инженери. „Струма“ се строи на пълна скорост – тунели, аркади. Ще стигнем до Кресна в следващата година. Връзката със Сърбия на места се асфалтира. Има една тежка точка, защото там има горски склон да минем през него, но огромната част се строи“, подчерта още Борисов.