Германия недоумява за заплахата на САЩ за санкции срещу "Северен поток 2"

img

Говорителят на правителството на Германия обяви, че евентуалните санкции на САЩ срещу "Северен поток 2" са неразбираеми в светлината на резултата от тристранните преговори между Европейската комисия, Русия и Украйна за транзита на газ в Берлин, съобщават руските медии.

"Правителството на Германия е против екстериториалните санкции (на САЩ). Ние отхвърляме тази практика, която засяга германските и европейските компании", изтъкна говорителят на германското правителство.

Той е отбелязал, че подобни мерки на американската страна, които се оправдават със "защитата на Украйна", са още по-неразбираеми във връзка с преговорите за транзита на руски газ през украинска територия, проведени вчера с участието на представители на Украйна, Русия, Европейската комисия и Германия.

По-рано заместник-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович обяви, че между участниците в тристранните преговори в Берлин е постигнато принципно споразумение за транзита на руски газ през Украйна.

Първият заместник-председател на комисията по външните работи към Държавната дума (долната камара на руския парламент) Дмитрий Новиков отбеляза, че страните са в "определен процес на преговори", в който могат да възникнат "както засечки, така и по-нататъшни пробиви занапред".

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Автокасапница в Айтос

Трагедията на пътя край Созопол

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"