Само най-бургаският празник може това: Никола на 2 месеца и Никола на 102 години застанаха един до друг за златна снимка със стотици именници

img

Най-бургаският празник изпълни града с усмивки и настроение. Никулден е в разгара си, а като част от програмата и тази година не бе пропусната златната снимка на именниците, която се пази в Държавния архив. Едва ли има друг повод, който може да събере по такъв начин не само различни поколения, но цели епохи от живота в един град.

Тази година един до друг за снимка застанаха двумесечното бебе Никола, което кметът Димитър Николов гушна. От другата страна на градоначалника бе 102-годишният бургазлия Никола Мечев.

"Тайната на дълголетието е да не се ядосваш за нищо и честичко човек да си похапва меди и мляко. Може и по чаша червено вино от време на време", сподели дядо Никола.

На бебето Никола, пък кметът пожела след 102 години отново да е на площада на този ден. То бе с баба си Дида, която го бе загърнала внимателно и с палтото си.

Мил и красив момент. Освен тези именници в снимката участваха близо 200 души.

От БургасИНФО пожелаваме честит пазник на Бургазлии и на всички над 5 000 именници в общината. Бъдете здрави и дълголетни като дядо Никола!

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав

Трагедия на Моста в Бургас