Административният съд в Бургас сложи край на изборните страсти в Приморско, като със свое определение отхвърли жалбата на бившия кмет на Приморско и кандидат за градоначалник на изминалите избори Димитър Димитров. Той, заедно с местната лидерка на ВМРО Ваня Андонова атакуваха в съда решението на Общинската избирателна комисия, с което до участие на балотажа бяха допуснати настоящия кмет Димитър Германов и кандидатът на коалиция МИР Стоян Василев. Съдът прекрати производството поадиминстративното дело, заведено по жалбата.

Припомняме, че на първи тур Димитър Димитров остана трети, а на втори – Димитър Германов спечели третия си мандат. Между двата тура Димитров подаде жалбата, като искаше броене на бюлетини в две от секциите по селата, считайки, че част от теези с неговия номер, са сложени в купа на друг кандидат.

Справка в Административния съд показа, че жалби срещу резултатите за избор на общински съветници има подадени от Панайот Которов и Евгени Врабчев от БСП в Айтос, от Галина Димитрова от ВМРО, също от Айтос, от Веселин Велев от Атака и Тодор Ангелов от „Ние, гражданите“ в Бургас.

Резултатите от балотажа обжалват кандидатите за кметове на ГЕРБ в поморийските села Гълъбец – Георги Вълков, както Исмаил Али в Порой.