Загубилият с 36 гласа балотажа в Средец Живко Гърков: Обмисляме да обжалвам резултатите за кмет на общината!

img

Обмисляме да обжалваме разелутатите от балотажа на местните избори в Средец, заяви пред БургасИНФО Живко Гърков, който на проведения вот в странджанската община беше кандидат за кмет от СДС. Той загуби на втори тур от досегашния градоначалник , издигнат от ГЕРБ – Иван Жабов. Разликата между двамата е едва 36 гласа. Гърков заяви, че срокът, в който се подава жалбата чрез Общинската избирателна комисия до Административния съд в Бургас, изтича в неделя.

„В общината са гласували 928 души по настоящ адрес. Това са много хора. Въпреки това ние преодоляхме тези гласове, печелим в Средец и големите села. Съжалявам, че още хора не излязоха да гласуват“, каза Гърков.

В Общинския съвет СДС ще има трима свои представители. „Те ще бъдат твърда опозиция на сегашното управление, което е местното „ГЕРБ“ ООД, което няма нищо общо със самата партия, а е напълно на общинско ниво.“, каза Гърков. Самият той нямал никакво желание да бъде в местния парламент докато кмет е Иван Жабов.

На балотажа в Средец Иван Петков Жабов спечели изборите с 3 432 гласа срещу 3396 за Живко Гърков. Кметът ще положи клетва за новия си мандат на тържествена сесия на новия Общински съвет утре. Тъй като на първи тур Жабов беше избран за общински съветник, на негово място в местния парламент влиза Владислава Цанева. Разпределението на силите е: ГЕРБ – със 7 представители, БСП – 4, СДС – 3, ЗС „Ал. Стамболийски“ - 2, НФСБ – 1.

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    bg
    2019-11-08 16:24:54

    Гърков Гърков,ти не разбра ли че загуби изборите ? Ако искаш подай жалба и до господ,все тая. Мноого подло игра и хората те претеглиха на кантара. Всяка игра си има правила и граница която не трябва да се прекрачва.Но ти не игра по правилата и прескочи всякаква нормална граница и сега ще гледаш кметското кресло от разтояние.

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав