Търговецът на гласове Христо А. и неговата съучастница, които бяха задържани в Средец в деня на парламентарните избори, а после пуснати, получиха условни присъди. Двамата сключиха споразумение с прокуратурата, с което се признаха за виновни, че организирали гласоподаватели в Средец и им предлагали по 25 лева на човек да пуснат бюлетина в полза на ДПС. Христо е с начално образование, а неговата съучастница – със средно, двамата живеят на семейни начала и изготвяли списъци с данни на избиратели. За търговията с гласове той получи 11 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 години, а приятелката му е осъдена на 6 месеца условно.

Намерените при претърсването на дома им два дни преди изборите тетрадка, три бележки и два плаката ще бъдат унищожени. Двамата ще плащат и направените по делото разноски в размер на 208,05 лева.

Припомняме, че Христо А. беше задържан в ромската махала на Средец ден преди изборите, а малко по-късно - и неговата съучастница. По-късно двамата бяха пуснати на свобода.