Търговецът на гласове Христо, раздавал по 25 лева в Средец, получи условна присъда. Вижте каква

img

Той, заедно със своята съучастница са признати за виновни, затова че купували гласове за ДПС на парламентарните избори на 26 март

Търговецът на гласове Христо А. и неговата съучастница, които бяха задържани в Средец в деня на парламентарните избори, а после пуснати, получиха условни присъди. Двамата сключиха споразумение с прокуратурата, с което се признаха за виновни, че организирали гласоподаватели в Средец и им предлагали по 25 лева на човек да пуснат бюлетина в полза на ДПС. Христо е с начално образование, а неговата съучастница – със средно, двамата живеят на семейни начала и изготвяли списъци с данни на избиратели. За търговията с гласове той получи 11 месеца лишаване от свобода, като изпълнението на наказанието се отлага за срок от 3 години, а приятелката му е осъдена на 6 месеца условно.

Намерените при претърсването на дома им два дни преди изборите тетрадка, три бележки и два плаката ще бъдат унищожени. Двамата ще плащат и направените по делото разноски в размер на 208,05 лева.

Припомняме, че Христо А. беше задържан в ромската махала на Средец ден преди изборите, а малко по-късно - и неговата съучастница. По-късно двамата бяха пуснати на свобода.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав