„На тези избори Реформаторският блок има най-голяма нужда от обединение. И България на гражданите винаги е работила за целостта на блока. Ще го направим и на тези избори” – Това обяви зам.-областният координатор на „Движение България на гражданите“ в Бургас и общински председател Живко Табаков. Днес той официално потвърди, че няма да участва в предстоящите парламентарни избори, заради съпътстващи негови ангажименти, които биха били полезни за развитието на туризма в Бургас. Но заяви, че очаква все пак именно представител на „Движение България на гражданите” да оглави листата в Бургас. Въпросът все пак ще се реши на национално ниво в столицата през следващата седмица. „Каквото и да бъде това решение, ние ще го подкрепим”, каза той.

"В момента текат номинации за листа ни за народни представители за предстоящите избори и снощи проведохме нашето общинско събрание. На него традиционно бяха предложени почти всички наши разпознаваеми лица, цялото общинско ръководство. Аз също получих номинация, но след дълги дебати, стигнахме до решение да не участвам на тези избори през 2017 година”, уточни Табаков.

Той очерта и акцентите в предизборната платформа на „България на гражданите”– съдебна реформа, здравеопазване, повече средства за образованието. Според него разцеплението в Реформаторския блок още повече ще мотивира гласоподавателите да се обединят в подкрепа на каузата.